בשני החלקים הקודמים הגדרנו לנו את הצרכים שלנו, הבנו מה מרכיב את הסכום של מחיר האופניים ולמה טווח המחירים כה רחב, ובשעה טובה, הגיע הזמן לרכישה עצמה.
כללים בבחירת האופניים חשמליים ורכיבים נלווים:
1. אתה מקבל את מה שאתה משלם עבורו – אין אופניים טובים זולים, טכנולוגיה עולה כסף.
2. לכו על איכות, כמו ביצועים ואמינות. זה יעלה יותר בתחילה, אך ישתלם בטווח הארוך, במילים אחרות זול בתחילה יקר בהמשך.
3. קנו סוללה עם העוצמה החזקה ביותר שאתם יכולים להרשות לעצמכם – קיבולת גדולה יותר = ביטחון וטווח נסיעה גדול יותר (נמדד באמפר שעות A/hr).
4. בחרו יצרן עם ניסיון ושם טוב הצפוי לעמוד מאחורי המוצרים שלו עם חלקים ושירות לאורך חיי המכשיר. יצרן רציני מספק בין היתר ספר הפעלה מפורט ולא דף משוכפל.
5. בחנו את האופניים נסיעת מבחן הינה בסיס חשוב בהחלטה לרכישת דגם זה או אחר, בצעו נסיעת ניסיון רצינית בתנאים הדומים ביותר לתנאים בהם הנך מתעתד להשתמש בהם, עליות הם תנאי חשוב ביותר לבחינה.
6. אין כמראה עיניים בחנו את האופניים והתרשמו מאיכות וטיב ההרכבה, טיב הרכיבים, כיצד הם מחוברים לגוף, צורת מעבר הכבלים (שחייבים לעבור בתוך גוף האופניים או במקומות מוגנים) נסו לדמיין איך אתם "חיים" עם האופניים האם ניתן לאבטח (קשירה) בקלות האם ניתן לעלות עליהם בקלות (דגמי Low step) והאם ניתן להרכיב עליהם אביזרים שנדרשים לכם וכולי,
7. תאורה טובה החוק מחייב תאורה קידמית ואחורית כחלק אינטגרלי באופניים חשמליים וכפריט בטיחותי ממדרגה ראשונה, יש לבחון את טיב התאורה המותקנת באופניים, זכרו ככל שתיראו טוב יותר כך תהיו בטוחים יותר.
תאורה שאינה מחוברת לגוף ואו אינה מחוברת למערכת החשמל של האופניים הינה נחותה (ניתנת לפירוק וגניבה וכן נשענת על סוללות שזמן חייהם קצר ולא ניתן לדעת מתי יפסיקו לעבוד), יש להקפיד על האיכות (LED) וכמות האור המסופקת.
8. צמיגים מתאימים לצמיגי האופניים החשמליים ישנו מפרט השונה מאופניים רגילים הן בפס הזוהר הנמצא על הקף הצמיג והן במידות ובפרופיל, צמיגים אלו בעלי מקדם חיכוך נמוך יותר (לחיסכון באנרגיה) מצמיגי אופני הרים לדוגמא וחלקם גם מוגדרים כעמידים לתקרים puncture-resistant tires.
צמיגים איכותיים (הקפידו על צמיגים מחברות רציניות ובעלות מוניטין) ישמשו אתכם לאורך זמן בבטיחות ובאמינות.
9. אבטחה אופניים חשמליים ככל כלי רכב אחר מועדות לגניבה ויש להקפיד על כמה כללים ע"מ לאבטח אותם
שימוש ב 2 אמצעי נעילה (מנעול פרסה U-Lock ומנעול שרשרת) מכיוון שאין בעיית משקל אזי רכשו תוצרת איכותית ומסיבית, באינטרנט נמצאים עשרות מאמרים והמלצות כיצד יש לאבטח את האופניים ע"מ לצמצם את הסכנה לגניבה.
10. קסדה פריט חובה (ע"פ חוק). הקפידו על חבישת קסדה בכל נסיעה.
הקסדה צריכה להיות נוחה ומותאמת לראש הרוכב, התייעצו עם המוכר לרכישת הקסדה המתאימה.
11. ביטוח רצוי וחשוב לרכוש ביטוח המכסה פגיעות גוף (לרוכב ולצד ג) מחיר ביטוח מסוג זה אינו יקר ומקנה שקט נפשי.
טוב. אנחנו רוצים לרכוש אופניים חשמליים. איפה? מה? איך?
שלב ראשון - שננו את הכללים הבסיסיים בבחירת אופניים חשמליים כפי שהוגדרו לעיל
שלב שני - רכישה
לאחר הגדרת הצרכים ניתן להתחיל במלאכת הבחירה, יש לגשת למס נקודות מכירה לבדוק את ההיצע שמוצע לצרכים שלכם ובעיקר לבחון את הדגמים בצורה ויזואלית ופיזית (נסיעת מבחן מקיפה ועדיף בתנאי שטח דומים לשלכם).
לפני שסגרתם עסקה אל תשכחו. אופניים חשמליים הינם כלי תחבורה שצריך לשרת אתכם לאורך זמן והחלטה חפוזה או לא מושכלת תלווה אתכם בעתיד.
בדקו את המצאי בלוחות יד שניה, דגמים המוצעים למכירה בכמויות גדולות ורמות מחירים נמוכות יחסית לכלים חדשים מעידים לעיתים על חוסר שביעות רצון מצד הקונים וצריכים להדליק נורה אדומה אצל הרוכש.
ותמיד אתם מוזמנים לנסיעת מבחן על האופניים החשמליים המעולים שלנו, ברח' תובל 15 רמת גן.
ותמיד אתם מוזמנים לנסיעת מבחן על האופניים החשמליים המעולים שלנו, ברח' תובל 15 רמת גן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה